حمله سایت محسن رضائی به البرادعی برای تصویب قطعنامه علیه رژیم

 

سایت حکومتی تابناک: در يک اقدام خصمانه ديگر عليه ايران، البرادعي در سه روز مانده به پايان دوران مديرکلي خود در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، پايه‌گذار صدور قطعنامه ای عليه ايران درباره سايت فردو شد. بنابر اطلاعات رسيده به خبرنگار «تابناک» در لندن، مذاکراتي که در هفته‌هاي گذشته، بين البرادعي و وزارت خارجه انگلستان انجام گرفته بود، منجر به توافق نامبرده و اکثريت اعضاي شوراي حکام با 35 عضو دیگر شده است.


همچنین پيرو مذاکرات انجام شده، قطعنامه پيشنهادي از سوی کشور آلمان، به دليل آنچه آنها «نقض پيمان» از سوی ايران به دليل عدم اعلام به موقع تجهيزات غني‌سازي سایت فردو می نامند، قرار است با اجماع اعضاي شوراي حکام تصويب و صادر شود.
علاوه بر اين، در اين قطعنامه از ايران خواسته شده است که دليل راه‌اندازي اين تأسيسات غني‌سازي را اعلام نمايد که به باور آنان، تنها مي‌تواند کاربرد نظامي داشته باشد؛ ضمن آن که در اين قطعنامه ـ که شديدترين لحن در زمينه فعاليت‌هاي قانونمند ايران در زمينه غني‌سازي اورانيوم است ـ خواسته شده که همه تصميم ‌گيري‌هاي خود در زمينه تأسيسات هسته‌اي را در مرحله تصميم‌گيري به آگاهی آژانس برساند.

گفتنی است، اين قطعنامه شديدالحن، پيش‌نياز قطعنامه‌اي خواهد بود که شوراي امنيت سازمان ملل متحد می‌خواهد تا پیش از پايان سال ميلادي جديد عليه ايران منتشر کند؛ بنابراین، آنها براي صدور قطعنامه سازمان ملل متحد به اين قطعنامه شوراي حکام نيازمندند.


در این گزارش آمده است، ترکيب اعضاي شوراي حکام آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي، نشان مي‌دهد که بيش از دوازده کشور عضو کنوني شوراي حکام، از اعضاي جنبش غيرمتعهدها هستند و علاوه بر اين، چندين کشور ديگر هم عضو کشورهايی بوده‌اند که پیشتر از برنامه صلح‌آميز هسته اي ايران حمايت کرده‌اند. برای همین، ايران باید در اين مقطع، از کشورهاي دوست عضو شوراي حکام بخواهد که به اين قطعنامه رأي منفي بدهند تا به دلیل عدم اجماع، به تصويب نرسد و کار به مرحله رأي‌گيري در زمينه تصويب قطعنامه بیانجامد، چرا که اين کار ايران در اين هنگام و تصويب نشدن قطعنامه به صورت اجماع، مانع يکسري اقدامات ديگر گروه 5+1 خواهد شد.


در این باره باید افزود: تصويب قطعنامه داده شده به شوراي حکام ـ که قرار است فردا در دستور جلسه شوراي حکام به رأي گذارده شود ـ مي‌تواند با «اجماع»، راه را براي صدور قطعنامه چهارم شوراي امنيت سازمان ملل متحد، آن هم تا پیش از پايان سال ميلادي جديد هموار کند.